Wist u dat de kans op een brand 1 op 8.000 is, de kans op een inbraak 1 op 250 en de kans op een cyberaanval voor bedrijven 1 op 5 is? De gemiddelde schade per incident is inmiddels gestegen van € 184.000,- naar € 300.000,-. In Nederland bedraagt de totale jaarlijkse schade als gevolg van cyberincidenten zo’n 10 miljard euro. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. (Bron: Digital Trust Center Ministerie van Economische Zaken en Klimaat)

Wij helpen ondernemers en beslissers van organisaties graag om digitaal weerbaar(der) te zijn. Daarom organiseerden we op 11 juli 2023 een Cybersecurity Lunchsessies voor beslissers bij Van der Valk Hotel Assen. Zo’n 30 relaties namen deel en lieten zich na de lunch op het terras eerst over de NIS2 wetgeving bijpraten door Wilfred Hanekamp. Daarna gaf Jeroen Kuper veel actuele praktijkvoorbeelden en praktische tips & trucs voor een eerlijke(re) strijd tegen cyberdreigingen.

Wilfred: “We horen regelmatig van beslissers dat ze denken zelf geen actieve rol te hebben bij het voorkomen of oplossen van cybersecurity incidenten. Vaak omdat er onvoldoende kennis van het onderwerp is, of omdat verondersteld wordt dat cybersecurity dreigingen alleen voor bepaalde branches relevant zijn en/ of dat IT-leveranciers deze dreigingen wel het hoofd bieden.”

“Tijdens penetratietesten lukt het ons team bij 95% van de MKB-bedrijven om binnen 10 minuten lukt om beheerder van de systemen te worden. Hoe hou je cybersecurity veilig én gebruiksvriendelijk? Veel organisaties zoeken de balans hierin” aldus Jeroen. “Dat bleek ook uit de gestelde vragen tijdens de bijeenkomst.”