Afier Impact Accountants geeft handen en voeten aan toekomstbestendig ondernemen

Het team Impact Accountants en adviseurs van Afier helpt organisaties om toekomstbestendig ondernemen concreet en meetbaar te maken. Misschien ziet u door de bomen het bos niet meer. Er zijn inmiddels zoveel regels, richtlijnen en modellen rondom duurzaamheid en MVO. Welke zijn op u van toepassing, nu en in de toekomst? Wat zijn uw duurzame ontwikkelingsdoelstellingen? Hoe wilt u deze bereiken? Wat heeft u al gedaan en wat nog niet? Hoe zit met leveranciers en andere partijen in uw keten? Welke informatie verwachten zij van u en welke informatie verwacht u van hen? Hoe maakt u een impactverslag? Hoe kunt u over uw impact rapporteren aan uw stakeholders? Hoe verzekert u hen dat uw rapportages juist zijn? Allemaal zaken waarbij we u graag helpen.

Het SARA-model van Afier Impact Accountants

Het team Impact Accountants en adviseurs van Afier helpt grote en kleine organisaties om toekomstbestendig ondernemen concreet en meetbaar te maken. We ondersteunen op strategisch vlak, helpen bij het maken van impactverslagen en het rapporteren over impact aan stakeholders en kunnen onafhankelijke assurance en verklaringen afgeven over uw rapportages. We maken slim gebruik van IT-systemen en data analyse. Dit alles doen we vanuit ons SARA-model, wat staat voor Strategie, Accounting, Reporting en Assurance.

Fiscale mogelijkheden en subsidies

Daarnaast zijn er diverse fiscale mogelijkheden en subsidies waar we u met raad en daad bij kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan de Innovatie-box, de Milieu-investeringsaftrek (MIA)/VAMIL, de Energie-investeringsaftrek (EIA), de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++), de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+), de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA), de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) technologische innovatie en de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM).

Afier Impact Accountants

“Grote en kleine organisaties staan voor de uitdaging om hun impact op mens en milieu in kaart te brengen en vast te leggen. Vanuit Afier kunnen we ondersteunen op strategisch vlak, het maken van impactverslagen, het rapporteren over de impact aan stakeholders en het geven van onafhankelijke assurance verklaringen. We maken slim gebruik van IT-systemen en data analyse. Daarnaast geven we fiscale adviezen rondom duurzaamheid”.

Afier is met een multidisciplinair team van meer dan 70 mensen voor cijfers een serieuze professional in de Noordelijke markt. Vanuit een mensgerichte houding en met oog voor een breed belang verplaatsen we ons graag in bestuurders, directies, controllers en toezichthouders.

Meer informatie of kennismaken?

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking? We komen graag bij u langs maar u bent ook van harte welkom voor een duurzaam kopje koffie op ons kantoor in Tynaarlo! Bel ons via 0592 – 53 09 53 of stuur een e-mail naar info@afier.com.


Ook interessant

Lees hier meer over onze diensten rondom niet-financiële verslaggeving.