drs. Erik-Jan Kreuze RE RA, Partner, Registeraccountant, Register IT-auditor, Impact accountant Een betrokken partner van organisaties die hun brede rendement
of maatschappelijke impact willen rapporteren.

Samen werken aan ‘breed rendement’

Mensen voor cijfers is ons motto. De menselijk maat gaat bij ons voor de cijfers. Het is ons uitgangspunt, want cijfers komen tot stand door menselijk handelen en maken ons duidelijk hoe te anticiperen. De menselijke maat betekent voor ons maatschappelijk verantwoord ondernemen met aandacht en respect, inclusiviteit, heldere communicatie, korte lijnen, mensen de gelegenheid bieden zichzelf en anderen te ontwikkelen, samenwerken, leuke en sportieve personeelsactiviteiten organiseren, omkijken naar elkaar. Duurzaamheid hoort daar vanzelfsprekend bij, we handelen met respect voor onze omgeving, houden rekening met het milieu, ondernemen actie om onze footprint waar mogelijk te minimaliseren en we hebben de intrinsieke motivatie om een positieve impact maken.

In de missie en visie van Afier staat dat wij voor onze eigen organisatie en voor onze klanten werken aan ‘breed rendement’. Want met financiële en fiscale stabiliteit leg je een stevig fundament om andere doelen te kunnen realiseren. Dé doelen.

Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals worden in het Nederlands de Duurzame Ontwikkelingsdoelen genoemd. Bedrijven staan voor unieke uitdagingen om verantwoord te werken en hebben verschillende kansen om een positieve impact te maken. De lokale netwerken van UN Global Compact bevorderen de duurzaamheid van bedrijven op basisniveau in meer dan 85 landen door Global Goals Local Business te maken. Ook in Nederland streeft het Global Compact Netwerk Nederland ernaar om via een lokale beweging van duurzame bedrijven en belanghebbenden het bedrijfsleven te mobiliseren met als doel de levens van toekomstige generaties te verbeteren.

De 17 SDG’s ondersteunen bedrijven en belanghebbenden bij het begrijpen van wat verantwoord ondernemen betekent in een wereldwijde en lokale context en ze bieden richtlijnen om duurzaamheidsverplichtingen in actie om te zetten. Dit zijn de 16+1 SDG’s. SDG-17 gaat over samenwerking is daarmee een soort overkoepelende SDG.

Brede welvaart

In Nederland hebben organisaties samen met VNO-NCW het thema ‘brede welvaart’ omarmt. Via een nieuwe economie, ook wel ‘betekenis economie’ genoemd, streven organisaties en bedrijven naar het realiseren van andere rendementen dan allen het financiële rendement. Afier is actief lid van het VNO-NCW platform voor Ondernemers en Maatschappij (POM). De SDG’s zijn ook te koppelen aan het concept van de ‘brede welvaart’.

Afier en de SDG’s

Bij Afier kunnen we op verschillende manieren bijdragen aan het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen. We hebben daarvoor de volgende indeling gemaakt:

Directe SDG’s:

Afier werkt in haar eigen organisatie aan het realiseren van SDG’s door haar beleid, werkwijze, kantoorinrichting, gebouw, vervoermiddelen en andere direct aan onze organisatie gelinkte activiteiten.

Indirecte SDG’s:

Afier ondersteunt klanten met het realiseren van SDG’s door accountantsproducten zoals impact verslaggeving en door advies, bijvoorbeeld fiscaal advies rondom investeringsregelingen en eventueel de innovatiebox.

Samenwerking:

Afier is actief betrokken bij diverse initiatieven en samenwerkingsverbanden die tot doel hebben duurzame ontwikkelingsdoelen te (helpen) realiseren.

Dit betreft onder andere:

  • SRA Duurzaamheidscommissie;
  • SRA Kring duurzaam ondernemen;
  • VNO-NCW platform voor Ondernemers en Maatschappij;
  • PGA4D (Platform Groninger Accountants voor Duurzaamheid);
  • Koplopersproject van gemeente Tynaarlo;
  • MVO platform Assen voor Assen;

Daarnaast verzorgen we regelmatig lezingen en colleges over MVO, duurzaamheid en SDG’s.

Contact

Bent u benieuwd wat Afier kan betekenen voor uw organisatie? Een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek?

Vul hieronder uw gegevens in en we nemen snel contact met u op. Of neem zelf direct contact met ons op, dat kan natuurlijk ook.

Bel of mail ons.

Tel. 0592 – 530 953
info@afier.com

Neem contact met mij op

Vul dit formulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.