Deel deze pagina met anderen

Werken bij Afier

Ontdek wat werken bij Afier inhoudt. Vier Afieristen stellen zich kort aan je voor.

Dennis Wagenmakers

“Mijn collega’s zijn geïnteresseerd in elkaar…”

Dennis Wagenmakers, Assistent-Accountant

Stel jezelf kort voor
Mijn naam is Dennis Wagenmakers. Samen met mijn vrouw en twee dochters woon ik in het Drentse Buinen. In mijn vrije tijd zit ik veel op de mountainbike. Ter ontspanning kijken mijn vrouw en ik graag een goede film of serie. De theoretisch post opleiding MKB-accountant heb ik afgerond, op dit moment ben ik nog bezig met de praktijkopleiding.

In dienst sinds?
Vanaf 2018 werkzaam voor de MKB samenstelpraktijk van Afier.

Wat doe je precies?
Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het samenstellen van jaarrekeningen en controlling. De (interim) controlling werkzaamheden zijn er vooral op gericht om de controller/ondernemer te ondersteunen en te helpen bij digitalisering, dashboard en rapportage vraagstukken.

Wat spreekt jou aan bij Afier?
De saamhorigheid, het inbrengen van ideeën en het werken in teamverband zijn voor mij belangrijke factoren waardoor ik met plezier naar mijn werk ga. Als medewerker van Afier ervaar ik dat het personeel een belangrijke factor is voor de organisatie. Dit blijkt ook zeker uit de interesse die de werkgever en collega’s voor elkaar hebben. Daarbij wordt er rekening mee gehouden dat werk, studie en privé in balans zijn. Tijdens de drukke periodes is er ook tijd voor ontspanning.

Wat betekent ‘Mensen voor cijfers’ voor jou?
Kijkend naar onze klanten zijn wij niet alleen geïnteresseerd in de cijfers en de resultaten van de onderneming maar zijn wij ook geïnteresseerd in de ondernemer. Wat houdt de ondernemer en zijn/haar gezin bezig?

Dennis een vraag stellen? Dat kan via d.wagenmakers@afier.com.
Ook werken in onze samenstelpraktijk? Bekijk de vacatures of bel gerust om kennis te maken!

Wim Vellema

“Bij Afier kun je je als werknemer en persoon ontwikkelen.”

Wim Vellema, Assistent-accountant

Stel jezelf kort voor
Hallo! Mijn naam is Wim Vellema, ik ben 31 jaar oud en woon samen met mijn vriendin Janine in Kollum. In mijn vrije tijd kijk ik graag series en documentaires op tv, doe ik aan zaalvoetbal en zit ik veel op de racefiets. Daarnaast volg ik nog de deeltijd master accountancy aan de Universiteit van Amsterdam.

In dienst sinds?
Ik werk vanaf februari 2014 bij Afier.

Wat doe je precies?
Ik ben werkzaam op de controleafdeling van Afier, waar ik me vooral inzet voor mkb-bedrijven en non-profit instellingen. Daarnaast ben ik namens Afier contactpersoon voor studentenverenigingen en probeer ik hiervoor nieuwe en vooral leuke collega’s te werven!

Wat spreekt jou aan bij Afier?
Tijdens mijn werk krijg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Hierdoor kan je op een eigen en plezierige manier werken, dat geeft mij een goede werk-privé verhouding. Afier heeft echt oog voor de werknemer en helpt je als werknemer en persoon te ontwikkelen.

Wat betekent ‘Mensen voor cijfers’ voor jou?
Ik heb een ongeluk gehad met daarop volgend een vervelende periode. Tijdens deze periode heb ik veel steun gehad van mijn werkgever(s) en collega’s en heb ik mogen ervaren wat “mensen voor cijfers” daadwerkelijk inhoudt.

Alice Hummel

“De mensgerichte aanpak en cultuur spreken mij aan…”

Alice Hummel AA

Stel jezelf kort voor
Ik heb ruim 15 jaar ervaring bij diverse ondernemingen en cliënten binnen het MKB segment.

In dienst sinds?
Sinds 1 oktober 2020 in dienst bij Afier Controllers.

Wat doe je precies?
Als interim controller ben ik flexibel inzetbaar bij het MKB en middelgrote ondernemingen ter ondersteuning op de financiële afdeling. Dat kan kortstondig zijn bij een capaciteitstekort maar het kan ook gaan over langdurige betrokkenheid om de onderneming duurzaam verder te helpen. Samen met de werknemers van de onderneming streven wij naar continuïteit en structurele verbetering.

Wat spreekt jou aan bij Afier?
De mensgerichte aanpak en cultuur binnen de organisatie spreken mij aan in het werken voor Afier. Een professionele organisatie die staat voor zijn kernwaarden: dichtbij, dienstbaar en deskundig.

Wat betekent ‘Mensen voor cijfers’ voor jou?
Mensen voor cijfers betekent voor mij persoonlijke aandacht, betrokkenheid en samenwerking. Niet alleen maar samen met de ondernemer, werknemers, collega’s en specialisten.

mr. Rolf Smid

“Er is ruimte om zaken naar eigen inzicht in te richten.”

Rolf Smid, Belastingadviseur

Stel jezelf kort voor
Mijn naam is Rolf Smid en ben sinds 2008 werkzaam in de belastingadviespraktijk. De eerste 8 jaren heb ik als fiscaal generalist gewerkt bij een groot landelijk advieskantoor en vanaf 2016 ben ik betrokken bij Hamelwerth en Afier. Sinds eind 2017 ben ik in loondienst bij Hamelwerth.

Wat doe je precies?
Mijn werkzaamheden bestaan voor het grootste gedeelte uit het adviseren van (zeer) vermogende families en (oud-) ondernemers op het gebied van fiscaal optimaal vermogensbeheer, vermogensoverdracht naar de volgende generaties en aanverwante zaken (Hamelwerth). Naast deze werkzaamheden ben ik werkzaam voor de grotere en complexere klanten uit het MKB en uit de non-profit. Voor de non-profit houd ik mij specifiek bezig met het optimaliseren van de btw-positie.

Wat spreekt jou aan bij Afier?
Bij Hamelwerth en Afier is daadwerkelijk ruimte om zaken naar eigen inzicht in te richten. Dit maakt het werk erg prettig. Dit betekent bijvoorbeeld dat we regelmatig met de benen omhoog zitten en nadenken over creatieve fiscale oplossingen.

We komen daardoor buiten de gebaande paden en vinden mooie oplossingen die passen bij de klant. We zien vaak dat fiscale mogelijkheden die nú min of meer algemeen goed zijn geworden in het fiscale landschap, door ons al jaren succesvol worden uitgevoerd.

Wat betekent ‘Mensen voor cijfers’ voor jou?
Mensen voor cijfers betekent voor mij dat we in eerste instantie te maken hebben met mensen en daarna met cijfers. Intern zien we dit terug doordat er binnen Hamelwerth en Afier in het dagelijkse werkleven geen sprake is van hiërarchie binnen de organisatie. Mensen voor cijfers is extern gezien een vertaling van het feit dat we in eerste instantie de persoon achter onze klant voorop hebben staan.

Op deze manier komen we achter de daadwerkelijke wensen van onze klanten en vervolgens kunnen wij kijken hoe deze wensen fiscaal optimaal uitgevoerd kunnen worden. De wensen van de klant staan dus in eerste instantie centraal en niet de fiscale route die we hebben bedacht; fiscaal optimaal is dus niet altijd het beste advies voor de klant.