Afier heeft een vooruitziende blik

Niet lang na de start van Afier werd directeur-eigenaar Wim Annen van Alwica Holding klant bij het accountantskantoor en dat is hij tot op de dag van vandaag. Dat wil wat zeggen, aangezien Wim normaliter de gewoonte erop nahoudt eens in de zoveel jaar te switchen van accountant.

Alwica Holding bestaat uit verschillende werkmaatschappijen, onder meer op het gebied van assemblage, techniek en onroerend goed. Directeur-eigenaar Wim kende Erik-Jan Kreuze al goed en wist dus wat voor vlees hij in de kuip had. Hij was bovendien wel toe aan een frisse wind op het gebied van bedrijfsadministratie.

Overstappen?

‘Ik draai al heel wat jaartjes mee en raad iedereen aan eens in de vijf jaar over te stappen naar een nieuwe accountant. Anders loopt men toch het gevaar over en weer in te dutten. Zo nu en dan weer een vers stel ogen in de keuken is beter voor je bedrijf.’ Klinkt als een goed advies. Wacht eens; is Alwica Holding niet al tien jaar klant bij Afier?

“Ik zie die vooruitstrevendheid ook terugkomen in de manier waarop ze klanten bijstaan.”

‘Dat is inderdaad een beetje tegenstrijdig hè’, lacht de directeur. ‘Dit is de eerste accountant waarbij het is voorgekomen dat ik na zo’n lange tijd nog niet ben geswitcht.’ Blijkbaar zit er toch iets in de werkwijze van Afier die zelfs een ervaren en vastbesloten bestuurder als Wim, hetzij onbewust, van gedachte kan laten veranderen.

‘Bij Afier gaat het allemaal z’n gangetje. Klinkt misschien wat oneerbiedig maar het is juist een groot compliment richting het bedrijf. Zodra je iets hebt aan te merken, krijg je toch de neiging op zoek te gaan naar iets nieuws. Bij Afier kan ik niets negatiefs benoemen. Dat is voor mij een teken dat het heel goed gaat.’

Vooruitziende blik

De eigenaar van Alwica Holding heeft in het laatste decennium de positie van de accountant duidelijk zien veranderen. ‘Voor de vastlegging van de bedrijfsadministratie heb je geen accountant meer nodig. De boekhouding gaat volledig digitaal en wordt ingevoerd in speciale programma’s. Dat kun je eigenlijk niet fout doen. De meerwaarde zit hem in goede advisering.

Wat mij aanspreekt in Afier is de vooruitziende blik die ze hebben. Dat begint al bij de naam. Ze hebben destijds goed ingezien dat accountants in de toekomst met niet meer dan hooguit één velletje papier zouden gaan werken.’ ‘Ik zie die vooruitstrevendheid ook terugkomen in de manier waarop ze klanten bijstaan. Het kantoor is op meerdere terreinen zeer deskundig en kan zich daardoor heel goed in de meer adviserende rol verplaatsen.’

Atypische accountant

Naast het respect voor het volledige kantoor waardeert Wim ook de persoonlijke kwaliteiten van de Afieristen. ‘Ik heb zelf het meeste contact met Erik-Jan, omdat ik hem goed ken en regelmatig spreek. Sowieso is hij natuurlijk een atypische accountant, niet zoals de meeste toch wat vreemde snuiters in het vakgebied. Erik-Jan is een buitengewoon goede adviseur omdat hij altijd op de hoogte is van de markt en het bedrijfsleven. Daarbuiten is hij gewoon een up-to-date man, hij blijft op allerlei gebieden bij de les en dat praat toch wat makkelijker.’


Contact opnemen →

Terug naar alle klantverhalen →