Afier

Ook voor u fiscale voordelen door energiezuinige investeringen?

In het kader van energiezuinige investeringen wijzen wij u op de mogelijkheid om gebruik te maken van de zogenaamde EIA (Energie-investeringsaftrek) of de MIA (Milieu Investeringsaftrek).

Het nieuwe jaar is alweer volop bezig en wellicht heeft u ook dit jaar (weer) plannen om te investeren. In het kader van energiezuinige investeringen wijzen wij u op de mogelijkheid om gebruik te maken van de zogenaamde EIA (Energie-investeringsaftrek) of de MIA (Milieu Investeringsaftrek). U kunt in de Energielijst van het RVO vinden welke investeringen hieronder vallen en waar u dus mogelijk fiscaal voordeel kunt behalen. Klik op de link om direct naar deze Energielijst te gaan: Energielijst

De energiezuinige investeringen worden op deze energielijst ‘bedrijfsmiddelen’ genoemd. Ze hebben het volgende gemeen: ze leveren allemaal energiebesparing op.

De belangrijkste punten voor 2017 zijn:

  • Voor investeringen die in 2017 worden aangegaan geldt een aftrekpercentage van 55,5%. De investering dient dan wel binnen een bepaalde termijn te worden aangemeld nadat de verplichting tot aankoop is aangegaan.
  • De minimaal vereiste energiebesparing voor bedrijfsgebouwen, processen en transportmiddelen is verlaagd. Door de verruiming komen meer investeringen voor EIA in aanmerking. Misschien ook wel die van U!

Ook de MIA wordt elk jaar geactualiseerd. De MIA regeling stimuleert ondernemers die investeren in duurzame gebouwen en milieuvriendelijke producten en processen.

Wilt u weten welke fiscale voordelen uw investeringen opleveren? Wij adviseren u hier graag over. Ook kunnen wij de aanvraag voor u verzorgen.

  • belastingadviseurs
  • accountants
  • controlling
  • bedrijfsadviseurs