drs. Erik-Jan Kreuze RE RA, Accountant, Impact accountant, IT-auditor, Partner Een betrokken partner van organisaties die hun brede rendement
of maatschappelijke impact willen rapporteren.

Impact verslaggeving

U kent uw accountants van de controle (of het samenstellen) van uw jaarrekening. Maar veel bedrijven en instellingen worden zich steeds bewuster van de verbreding van hun verantwoordelijkheid, vraagstukken rondom verantwoord ondernemen en besturen, risico’s en impact en het afleggen van verantwoording.

  • We ondernemen in een tijdperk waarin impact, transparantie en verantwoording belangrijke thema’s zijn
  • Dit verlangt een groeiende specialisatie van uw controller en accountant
  • Ontwikkelingen en normstellingen zorgen voor veel onoverzichtelijkheid, Afier helpt met overzicht

Afier is een betrokken partner van diverse organisaties die hun brede rendement of maatschappelijke impact willen rapporteren. Zodanig dat, als onderdeel van een groeiproces, bedrijven hier een oordeel van een accountant bij willen verkrijgen.

Om dit op te zetten is het zaak om vroegtijdig met elkaar afspraken te maken. Daarbij dient ter voorbereiding en sturing ook gesproken te worden met uw stakeholders.

Verantwoorden en controle

Dergelijke materialiteitsanalyses zijn van grote invloed op de wijze van het verantwoorden en op de wijze en diepgang van de controle. Bij non-financial audits kunt u denken aan: beoordelen van maatschappelijke impact, SDG-realisatie, GRI-naleving of vergelijkbare keuzes en bijzondere onderzoeken zoals ‘financial fair pay-audit’.

Afier heeft inmiddels de eerste jaarrekeningen meer SDG-gericht (voor kleine organisaties) gemaakt. Het laten varen van de vrijstelling voor bestuursverslag is een eerste stap die we gezamenlijk kunnen zetten.

Aan de slag met duurzame en sociale (ESG)-doelen in het MKB

Download hier onze ‘praatplaat’. We komen graag bij u langs om deze met u te bespreken en samen met u te kijken wat u moet en mag doen aan duurzaamheidsverslaggeving.

Klant aan het woord

Stichting het Drentse Landschap:”Afier past goed bij ons, omdat zij ook sociaal en maatschappelijk betrokken zijn.” →

klant aan het woord

Christelijke Scholengemeenschap Groningen: “Ik verwacht een accountant die kritisch met mij meedenkt.” →


Contact

Bent u benieuwd wat Afier kan betekenen voor uw organisatie? Een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek?

Vul hieronder uw gegevens in en we nemen snel contact met u op. Of neem zelf direct contact met ons op, dat kan natuurlijk ook.

Bel of mail ons

Tel. 0592 – 530 953
info@afier.com

Neem contact met mij op

Vul dit formulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.