Goede secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen een positief effect hebben op de tevredenheid en betrokkenheid van de werknemers. Maar weten uw werknemers wat er precies is geregeld in hun arbeidsvoorwaarden?

Nu de ‘Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ op 1 augustus 2022 in werking is getreden is dit hét moment om uw arbeidsvoorwaarden door te lichten. De HR & Salaris adviseurs van Afier adviseren en helpen u graag om alles goed geregeld te hebben.

Wat is er zoal veranderd?

  • Werkgevers moeten nieuwe werknemers binnen 1 week na aanvang van de werkzaamheden schriftelijk informeren over het verlof- en scholingsbeleid, de salariscomponenten en de wijze waarop de arbeidsovereenkomst kan eindigen.
  • Werknemers die al bij u in dienst zijn kunnen vragen om meer transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden, waarop u als werkgever tijdig moet reageren: binnen 1 maand bij 10 of meer medewerkers en anders binnen 3 maanden.
  • Er is geen verbod op nevenwerkzaamheden, tenzij er sprake is van een rechtvaardigingsgrond.
  • Voor verplichte educatie op basis van de wet of door de werkgever toegepaste CAO is een studiekostenbeding verboden.
  • Flexwerkers mogen een werkgever vragen om een meer voorspelbare arbeidsrelatie en van hun werkgever verlangen dat er wordt meegewerkt aan een beter voorspelbaar arbeidspatroon.

“Wacht niet totdat uw werknemers bij u komen voor informatie maar zorg dat u uw arbeidsvoorwaarden helder in beeld heeft en uw werknemers kunt informeren.”

Gratis quick scan van de arbeidsvoorwaarden

Ter introductie van onze HR & Salaris dienstverlening hebben we een aantrekkelijke actie: een gratis quick scan van de arbeidsvoorwaarden.

Wat houdt de quick scan in? Tijdens een persoonlijk gesprek nemen we een vragenlijst met u door om vast te stellen of uw arbeidsvoorwaarden aan de nieuwe regels voldoen. Na afloop bespreken we de bevindingen en eventuele aanbevelingen ter verbetering.


Quick scan aanvragen

Wilt u een afspraak maken voor de gratis quick scan van de arbeidsvoorwaarden? Vul hieronder uw gegevens in en we nemen gauw contact op om de afspraak te maken.

Liever zelf contact opnemen? Dat kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

Mail of bel ons

hr@afier.com

tel. 0592 – 530 953


Over Afier HR & Salaris

Als een organisatie groeit neemt de behoefte aan advies rondom HR & Salaris toe. U wilt uw werkgeverszaken immers goed geregeld hebben. Sinds 1 januari 2022 is Afier uitgebreid met een eigen HR & Salaris afdeling, gespecialiseerd in het MKB.

Heeft u vraagstukken die te maken hebben met personeelszaken? Wij kunnen u adviseren en een waardevol aanspreekpunt voor u zijn op het gebied van HR & Salaris. Daarnaast kunnen we u ondersteunen op het gebied van de salarisadministratie. Kijk hier voor meer informatie over Afier HR & Salaris.