Afier HR & Salaris

Als een organisatie groeit neemt de behoefte aan advies rondom HR & Salaris toe. U wilt uw werkgeverszaken immers goed geregeld hebben. Sinds 1 januari 2022 is Afier uitgebreid met een eigen HR & Salaris afdeling, gespecialiseerd in het MKB.

Heeft u vraagstukken die te maken hebben met personeelszaken? Wij kunnen u adviseren en een waardevol aanspreekpunt voor u zijn op het gebied van HR & Salaris. Daarnaast kunnen we u ondersteunen op het gebied van de salarisadministratie.

HR & Salaris advies

Onze ervaren adviseurs beschikken over vakkennis en zijn op de hoogte van alle brancheregelingen en actuele wet- en regelgeving. U kunt dan ook bij ons terecht met al uw vragen op het gebied van arbeidsrecht, CAO, subsidies, HR-beleid en HR-processen.

Heeft u bijvoorbeeld te maken met een reorganisatie, een langdurig ziekteverzuimtraject of een disfunctionerende medewerker? Of heeft u moeite om die ene vacature in te vullen? Wat betekent de CAO voor uw salarisadministratie? Wat pas je dan toe? Hoe zit het met verlof, aankomende verlofontwikkelingen en ketenregelingen? En hoe maak je een personeelshandboek?

Iedere organisatie met personeel krijgt vroeg of laat te maken met dit soort vraagstukken. Graag helpen en ontzorgen wij u, zodat u meer tijd overhoudt voor uw bedrijfsvoering.

Salarisadministratie

Als werkgever bent u verplicht om een salarisadministratie bij te houden wanneer u één of meer werknemers in dienst heeft, u als werkgever inhoudingsplichtig bent en wanneer de werknemers loon ontvangen voor hun werkzaamheden. Salarisadministratie is simpel gezegd het proces van het betalen van uw werknemers en het inhouden van de juiste bedragen aan loonheffingen.

Als u inhoudingsplichtig bent als werkgever moet u zowel de salarisadministratie als de personeelsadministratie bijhouden. In de personeelsadministratie worden onder andere gegevens opgeslagen over contracten, verzekeringen, pensioenen en bijvoorbeeld leaseauto’s.

De salarisadministratie bijhouden en controleren is een vak apart. Onze HR & Salaris experts ontzorgen u graag.

 • U bespaart veel tijd want u hoeft zich niet uitgebreid te verdiepen in wet- en regelgeving omtrent salarisadministratie.
 • Bij alle lastige vragen van medewerkers over hun salaris kunt u doorverwijzen naar de salarisadministrateur. 
 • Wanneer u  de salarisadministratie uitbesteed geeft u ook de verantwoordelijkheid uit handen. Een administratiekantoor heeft de kennis en kunde in huis om de administratie altijd correct uit te voeren. Zo vermijdt u het risico van boetes door de Belastingdienst.

Kortom, samenwerken met Afier HR & Salaris is een goed idee. Uw administratie loopt altijd op rolletjes. Zonder dat u ernaar hoeft te kijken kunt u ervan uitgaan dat de loonstroken van uw werknemers altijd correct en op tijd verzonden worden.

HR- en salaris software

HR-tools zijn erg veranderd in de laatste jaren. Vroeger waren dit veredelde Excel sheets waarbij een HR-professional elke wijziging handmatig moest doorvoeren. Tegenwoordig neemt een goed softwarepakket alle administratieve taken uit handen, waardoor de HR-professional meer tijd heeft voor het menselijke aspect van het vak.

Voor de HR- en payroll processen werken wij samen met Nmbrs. Dit is een online HRM pakket waarin de salarisverwerking en HR samengaan in efficiency en een groot gebruikersgemak.

In Nmbrs hebben gebruikers op elk moment inzicht in de personeels- en loongegevens. Employee Self Service (ESS) functionaliteiten zorgen voor betrokken medewerkers. 

Partners in HR & Salaris

Afhankelijk van uw vraag formuleren we gezamenlijk een plan van aanpak. We hebben hierbij oog voor de bijbehorende kosten en de te behalen efficiencyvoordelen. En misschien wel het belangrijkst: aandacht voor de juiste wisselwerking tussen uw medewerkers en de Afieristen.

Onboarding proces

Moet u voor het eerst een salarisadministratie voeren, dan gaan wij met u in gesprek en nemen stap voor stap met u door wat er geregeld moet worden en informeren wij u over eventuele CAO- en pensioenverplichtingen. Wij ondersteunen bij het opzetten van de personeelsadministratie en verzorgen de eventueel noodzakelijke aanmeldingen bij instanties zoals een pensioenfonds.

Periodiek maken wij loonstroken en genereren wij de loonaangifte naar de belastingdienst. U heeft toegang tot uw eigen overzichtelijke portaal waarin u op elk moment de belangrijke documenten kunt inzien en downloaden. Desgewenst geven wij ook uw boekhouder toegang tot uw portaal.

Automatisering HR processen

De tijdrovende, handmatige en administratieve HR-processen kunnen met onze salarissoftware Nmbrs geautomatiseerd worden. Samen met u nemen we de werkprocessen en taken in uw organisatie onder de loep en bekijken we welke standaardprocessen geautomatiseerd kunnen worden. Denk hierbij aan het digitaal ondertekenen van documenten, aanvragen en accorderen van verlof en declaraties etc.

HR advies

Wij zijn een gesprekspartner voor vragen over salarisverwerking, CAO’s en arbeidsrecht. Naast onze eigen kennis en ervaring brengen wij ook het Afier-team mee. De senior fiscalisten, financieringsspecialisten en accountants zijn van toegevoegde waarde.

Samen met u bekijken wij of er ook behoefte is aan verdergaande vastlegging van het personeelsbeleid en stellen wij de benodigde documenten op.

Heeft u behoefte aan structurele HR ondersteuning en/of begeleiding op de werkplek? Dan helpen we u graag door het inzetten van een HR adviseur. Afier heeft voor elk gewenst niveau een interim professional.

Voordelen Afier HR & Salaris:

 • Flexibele kennis direct inzetbaar op elk gewenst niveau
 • CAO wijzigingen worden gevolgd en gecommuniceerd
 • Wetwijzigingen worden doorgevoerd
 • Sparringpartner voor al uw HR vraagstukken
 • Uw personeels- en loonadministratie loopt altijd op rolletjes
 • Toegang tot netwerk met aanvullende specialisten
 • 24/7 inzicht in uw actuele loonadministratie
 • Integraties en koppelingen met financiële software en verzekeraars
 • Volledige uitbesteding salarisadministratie
 • Volledig geïntegreerd HR pakket
 • HR workflows
 • Digitaal personeelsdossier
 • Laat medewerkers zelf hun HR zaken regelen
 • Tevreden medewerkers!

Praktijkcase

“Afier reageert snel op vragen en geeft ons op een positieve manier gevraagd en ongevraagd advies”

Stichting Marketing Groningen had de wens haar personeelsbeleid verder te professionaliseren. Er waren al flinke stappen in de goede richting gemaakt, maar het ontbrak aan tijd om hier verder vorm aan te geven. Agnes Gruppen van Afier HR & Salaris is gevraagd om hierin te ondersteunen. Een hele leuke opdracht en de eerste resultaten uit de samenwerking – het personeelshandboek, het functiehuis en de arbeidsvoorwaardenregeling – zijn met enthousiasme ontvangen door de medewerk(st)ers. Lees hier het volledige verhaal van Marketing Groningen en Afier –>

Lees hier hoe Marketing Groningen haar personeelsbeleid professionaliseert met ondersteuning van Afier HR & Salaris.


Contact

Bent u benieuwd wat de mensen van HR & Salaris voor u kunnen betekenen? Wilt u een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Vul uw gegevens in en we nemen gauw contact met u op om de afspraak te maken.

Wilt u liever zelf contact opnemen? Dat kan natuurlijk ook. Mail ons via hr@afier.com of bel ons via 0592 – 530 953.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.