mr. André Kool RB, Senior belastingadviseur, Partner Afier helpt op alle fronten met de juiste informatie
zodat u de juiste afweging kan maken.

Fusie en Overname

Bij een overname of een fusie komt heel wat kijken. Dat geldt overigens ook vice versa, wanneer u een samenwerking wilt verbreken. In al deze gevallen is het verstandig en comfortabel dat iemand met kennis van zaken naast u staat.

  • Zijn u en uw onderneming klaar voor een overname of om overgenomen te worden?
  • Afier is een kritische partner die een overname kan begeleiden
  • Afier doet doelgericht boekenonderzoek om risico’s van een overname te verkleinen

Een specialist die u vanuit uw perspectief een zakelijk en goed advies geeft, ook als het ons niet verstandig lijkt om bijvoorbeeld een overname te doen. Wij stellen u ‘de ongemakkelijke vraag’ en bij een positief antwoord kunnen wij u ook daadwerkelijk verder helpen. Wij kunnen rendementen doorrekenen, begrotingen na fusie maken, maar ook een boekenonderzoek doen.

Zijn er risico’s die u over het hoofd ziet? Wij houden u scherp en bewaken het proces. U neemt de beslissingen, maar Afier helpt op alle fronten met de juiste informatie zodat u de juiste afweging kan maken.

Uw bedrijf overname gereed maken

Afier kan u ook van dienst zijn om uw bedrijf overname gereed te maken. Het verkoopklaar maken is geen traject van een paar weken. Om dit goed te doen adviseren wij u om vroegtijdig te beginnen.

Ruim een jaar voor de voorgenomen datum dienen wellicht organisatorische, fiscale en financiële aanpassingen te worden doorgevoerd. Een stabiele organisatie die in control is heeft over het algemeen een hogere verkoopwaarde.

(Her)waarderingen

We kunnen (her)waarderingen uitvoeren bij beëindiging van samenwerking tussen compagnons/aandeelhouders. Afier werkt vanuit een op mediation-lijkende methode om in goed overleg tot de juiste afhechting te komen.

Zo kunnen partners zonder problemen hun eigen weg gaan en goed terugblikken op de jaren van samenwerking. Het voortbestaan van de onderneming komt zo niet in gevaar.

Fiscale impact

Welke invloed heeft een overname op uw fiscaal-juridische structuur? Ook daarin denk Afier met u mee. Vanuit de gedachte dat een goed draaiende organisatie belasting moet betalen, proberen we een optimum te realiseren. Hoe u dan in het risicoprofiel na overname, het beste de fiscale eenheid kunt inzetten, daar denken we vroegtijdig met u over na.


Contact

Bent u benieuwd wat Afier kan betekenen voor uw organisatie? Een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek?

Vul hieronder uw gegevens in en we nemen snel contact met u op. Of neem zelf direct contact met ons op, dat kan natuurlijk ook.

Bel of mail ons

Tel. 0592 – 530 953
info@afier.com

Neem contact met mij op

Vul dit formulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.