Bert Tukkers is een van de oprichters en eigenaren van Nexler, een jong IT-bedrijf dat is gespecialiseerd in data, business intelligence en efficiencyoplossingen voor organisaties. Nexler is gevestigd in Groningen maar actief in het hele land. Een artikel over de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden, die Afier in 2005 won, was in 2006 aanleiding voor Bert om in zee te gaan met Afier en inmiddels werken ze al vele jaren samen. In dit interview vertelt Bert over de samenwerking.

Boekhouden bleek toch een vak apart

“Na mijn opleiding Informatica ben ik begonnen als programmeur en daarna heb ik een traject doorlopen naar ontwerper, informatie analist en projectleider. Ik heb ruim 10 jaar voor een ICT bedrijf in Groningen gewerkt. In 2006 heb ik samen met mijn toenmalige compagnon het IT bedrijf Flusso opgericht. De boekhouding en salarisadministratie van ons bedrijf werden in eerst instantie door een familielid gedaan. Al gauw bleek dat we hier toch echt structurele professionele hulp bij nodig hadden. Ik had in de krant gelezen over Afier, een accountantskantoor dat de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden had gewonnen. Toen ik contact zocht met Afier was er direct een klik. Flusso zat als bedrijf in een opstartfase en dat gold ook voor Afier. We doorliepen als het ware hetzelfde pad, dat schiep direct een band” vertelt Bert.

Brede kennis van bedrijfsvoering viel op

Bert licht toe: “De eerste contacten met Afier waren met accountant Marc Oegema. We hebben gesprekken gevoerd en kennis gemaakt. De vervolgafspraak was bij mij thuis aan de keukentafel. Wat me vooral opviel in de gesprekken was het meedenken over wat ons bedrijf echt nodig had, wat zou passen bij de stappen die we wilden zetten. De mensen van Afier weten veel van bedrijfsvoering en konden het hele palet benoemen. We werken vanaf het begin ook al samen met Marjan Bijstra. Later kwam Peter Klein, toen nog beginnend accountant, er ook bij. Met zijn IT-achtergrond bracht hij ook weer specifieke kennis in. De contacten zijn altijd persoonlijk en plezierig, je voelt je altijd welkom bij Afier.”

“Vanwege de goede ervaringen heb ik opnieuw gekozen voor Afier”

“Eind 2021 heb ik mijn deel van Flusso overgedragen aan mijn compagnon. Ook rondom de verkoop van Flusso heb ik veel aan de adviezen van Afier gehad en werd bijvoorbeeld over de fiscale aspecten goed meegedacht. Ik voel me nog te jong om achter de geraniums te gaan zitten en uit diverse brainstorms met Martijn Roorda is in 2022 het jonge IT bedrijf Nexler ontstaan. Vanwege de goede ervaringen heb ik opnieuw voor Afier gekozen als accountant“ aldus Bert.

“Nexler helpt bedrijven efficiënter te werken. Dat doen we door ze te ondersteunen met data analytics, we halen stuurinformatie uit diverse databronnen zodat bedrijven snel inzicht en overzicht hebben in hun bedrijfsvoering en snel bij kunnen sturen als dat nodig is. Ook bieden we diverse slimme oplossingen, zoals digitale collega’s. Dit zijn stukjes software die handmatig herhalende handelingen (saai repeterend werk) overnemen. Ook bij Afier is hier belangstelling voor.”

Samenwerking rondom data analytics en automatisering

“Afier stelt voor ons de jaarrekening samen en dat gaat allemaal digitaal in Exact. We werken ook nauw samen op het gebied van data analytics en automatisering. Afier is een innovatief accountantskantoor en zet Power BI in om data van en voor klanten te analyseren en te visualiseren in dashboards. Nexler ondersteunt ze daarbij. Zo hebben we de accountants van Afier laatst een Power BI training gegeven, toegespitst op hun werkzaamheden. En onze mensen zitten regelmatig een dag bij Afier op kantoor te werken om ondersteuning te bieden rondom data analytics. Als ik bij Afier op kantoor kom – en laatst ook tijdens de Zomerborrel van Afier – merk ik dat iedereen weet wat ik nu doe en dat we samenwerken op het gebied van BI” vertelt Bert.

Meer discussies over het bedrijf dan over de cijfers

“Mensen voor cijfers blijkt voor mij uit de goede contacten die we hebben met de mensen van Afier en de inhoud van onze gesprekken. Die gesprekken gaan veel over vragen als waar sta je, wat doe je, hoe gaat het, hoe zit je in de wedstrijd? Heel persoonlijk. Het advies van Afier speelt voor mij een belangrijke rol. Het meedenken, opties bespreken, juridische bedrijfsstructuren bespreken. We hebben meer discussies over het bedrijf en de bedrijfsvoering dan over de cijfers. Dat vind ik de grote kracht van Afier.”

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze samenwerking of bent u benieuwd wat we voor u en uw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact op via info@afier.com of via telefoonnummer 0592 – 53 09 53. We helpen u graag!