Stichting Marketing Groningen had de wens haar personeelsbeleid verder te professionaliseren. Er waren al flinke stappen in de goede richting gemaakt, maar het ontbrak aan tijd om hier verder vorm aan te geven. Agnes Gruppen van Afier HR & Salaris is gevraagd om hierin te ondersteunen. Een hele leuke opdracht en de eerste resultaten uit de samenwerking – het personeelshandboek, het functiehuis en de arbeidsvoorwaardenregeling – zijn met enthousiasme ontvangen door de medewerkers.

‘Er gaat niets boven Groningen’

‘Er gaat niets boven Groningen’ is de oudste en meest bekende destinatiemarketing slogan van Nederland. En de bekendste citymarketingslogan van Nederland. Stichting Marketing Groningen bouwt aan een sterke en positieve reputatie van Groningen, zodat de gewenste bezoekers, bedrijven, investeerders, congressen en talenten naar de stad en provincie worden getrokken. Marketing Groningen versterkt de trots en eigenwaarde van alle Groningers en helpt anderen het verhaal van Groningen te vertellen. Dit komt tot uiting in verschillende projecten, campagnes en de Groningen Store.

Marketing Groningen heeft circa 30 medewerk(st)ers. De stichting werkt samen met onder andere de provincie Groningen, de gemeente Groningen en tal van organisaties in de regio. Marketing Groningen wordt met grote passie bestuurd door Barbara Risselada-Lutz. Tijmen Altena is er werkzaam als administrateur/assistent controller. Hij richt zich naast de financiële administratie ook op de personeels- en salarisadministratie van Marketing Groningen.

Tekort aan capaciteit gaf knelpunt op HR-gebied

“Er lag al veel input vanuit onze landelijke branchevereniging, maar dit moest nog vertaald worden naar onze organisatie. De afgelopen jaren is onze rol veranderd van toeristische promotie naar integrale regiomarketing. Dit betekent ook veel voor de functies binnen onze organisatie” vertelt Tijmen.

“We willen tevreden, gemotiveerd en betrokken personeel”

Gezien de bescheiden grootte van onze organisatie, hebben we geen afdeling HR. Het tekort aan interne capaciteit om van alle documentatie één geheel te maken – dat voldoet aan de huidige wet- en regelgeving – gaf een knelpunt waarop actie moest worden ondernomen. We waren zoekende hoe we dit het beste konden aanpakken. Doordat onze jaarlijkse controle wordt verricht door Afier was ons vraagstuk bekend. We zijn toen getipt om contact te zoeken met Agnes van Afier HR & Salaris. Tijdens onze kennismaking hebben we aangegeven dat we graag HR advies wilden hebben van iemand die beschikt over de actuele wet- en regelgeving rondom het HR beleid” licht Tijmen toe.

“Marketing Groningen was al goed op weg maar kon wel wat ondersteuning gebruiken en die boden wij uiteraard graag. We hebben eerst geholpen alle arbeidsvoorwaarden te actualiseren. Ook hebben we geholpen bij de totstandkoming van het functiehuis (een duidelijke en eenduidige beschrijving van de organisatie, functies, werkzaamheden en salarisschalen), het personeelshandboek en de arbeidsvoorwaardenregeling. Deze documenten zijn nu voor iedereen in de organisatie op een centrale plek beschikbaar in MS Teams. Een prima uitgangspunt voor een verdere uitwerking van het personeelsbeleid van Marketing Groningen!” aldus Agnes Gruppen.

Stap voor stap vooruitgang boeken

De samenwerking wordt als prettig ervaren. “Agnes reageert snel op vragen en geeft ons op een positieve manier gevraagd en ongevraagd advies. Het was snel duidelijk dat ons HR palet een flinke update nodig had. Er zijn een paar contactmomenten geweest waarin afspraken zijn gemaakt en uitleg is gegeven. In de tussenperiodes zijn aan beide kanten werkzaamheden verricht die we dan bij de volgende afspraak weer verder konden bespreken. Agnes zorgt voor structuur en geeft helder aan welke stappen gemaakt moeten worden. Zo konden we stap voor stap vooruitgang boeken” aldus Tijmen.

De basis is gelegd en nu samen verder

Ook in het vervolgtraject blijft Afier HR & Salaris betrokken bij Marketing Groningen door flexibel advies naar behoefte te geven en structurele toetsingen uit te voeren op de actuele wet- en regelgeving. “Er zijn afspraken gemaakt om minstens elk halfjaar contact met elkaar te hebben om eventuele nieuwe wet- en regelgeving te bespreken. Zo ondervangen we als voorbeeld de nieuwe EU-arbeidswet welke vanaf augustus in werking is getreden. Op deze manier houden we grip op ons HR palet en voldoen we als werkgever aan de gestelde wettelijke eisen” besluit Tijmen.

Meer informatie?

Bent u benieuwd wat de specialisten van Afier HR & Salaris voor u kunnen betekenen? Kijk dan op deze pagina voor informatie over onze HR & Salaris dienstverlening. Of neem contact met ons op via info@afier.com of bel ons via 0592 – 530 953. We helpen u graag!