John en Daniël Hofman hebben het bedrijf overgenomen van hun vader, Hofman senior. “We hadden al gemerkt dat we geen klik meer hadden met onze accountant. Ze hadden daar achterhaalde ideeën over ondernemen, zeker toen we gingen digitaliseren. Dus zijn we heel bewust overgestapt naar Afier. Zij hebben ons bijvoorbeeld fantastisch geholpen met de bedrijfsovername.”

Over de samenwerking

De samenwerking met Afier bevalt heel goed. “Afier betekent voor ons: duidelijk, helder, altijd meedenken. Ze staan voor je klaar als je vragen hebt. Je krijgt meteen antwoord, of ze gaan het haarfijn voor je uitzoeken.” Daniël licht toe: “Ik zal een recent voorbeeld geven. We wilden een pand kopen maar we waren er nog niet uit welke vergoeding er voor huurders tegenover moest staan. Een heel ingewikkelde inschatting. Na het advies van Afier wist onze makelaar meteen: dat bedrag kan niet uit, niet aan beginnen. Zo hebben we binnen een kwartiertje uit kunnen sluiten of iets wel of niet zakelijk interessant is.

De lange adem van Afier

“De bedrijfsovername was geen peulenschil. Bij een ‘normale’ winkel val je dan onder de BOR-regeling, je bent vrijgesteld van belasting. Bij vastgoed is er een grijs gebied. Omdat je koopt en verhuurt was de Belastingdienst van mening dat het niet om handel gaat maar om beleggen. Het resulteerde in een eindeloos welles-nietes spelletje. Als je dan na 7 jaar bij de notaris zit omdat het rond is, kun je heel opgelucht zeggen: ‘Yes, klaar!’ Dat heeft Afier heel goed voor elkaar gekregen, dankzij de lange adem.”

“Ze behandelen je bij Afier écht als mensen, je bent geen nummertje zoveel op de lijst”

“Ze behandelen je bij Afier écht als mensen, je bent geen nummertje zoveel op de lijst. Ze kennen alle ins and outs. Je merkt ook dat de verstandhouding in het team onderling heel goed is. Ik verheug me nu al op het volgende uitje met Afier. O ja, nog iets: accountancy is dus ab-so-luut niet saai. Steeds weer een nieuwe uitdaging lijkt me, vraag dat maar aan iemand van Afier” besluit Daniël.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze samenwerking of bent u benieuwd wat we voor u en uw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact op via info@afier.com of via telefoonnummer 0592 – 53 09 53. We helpen u graag!