Richard Heling is sinds 1996 werkzaam bij Heling & Partners, een landelijk actief arbeidsdeskundig, re-integratiedeskundig en bedrijfseconomisch adviesbureau. Het adviesbureau is actief in letselschadezaken en in AOV en wordt regelmatig in rechtbankzaken als deskundige benoemd. Vanaf 2001 is Richard directeur/eigenaar van het familiebedrijf en richt hij zich op het algemeen management, relatiebeheer, ICT en innovatie. Dat doet hij samen met zijn vier andere MT-leden en natuurlijk met alle overige collega’s. Werkplezier en evenwicht tussen werk en privé staat voorop bij Heling & Partners. Het bedrijf is al vele jaren klant bij Afier.

We kennen elkaar door en door

“Je merkt dat Afier in een competitieve markt zit, waar ook wel op prijs wordt geconcurreerd. We worden regelmatig gebeld door andere accountants, met de vraag ‘Kunnen we iets voor jullie betekenen?’ Dan is mijn antwoord steevast: bespaar je de moeite, ik ben heel erg tevreden over Afier. Bovendien houd ik van vastigheid. Erik-Jan Kreuze is nu zo’n 20 jaar onze vaste accountant. Samen met fiscalist Timo Switters komt hij 1 keer per jaar langs. Daardoor ken je elkaar door en door, je hebt aan een half woord genoeg. Zo wil ik zelf ook werken; ik vind het ook fijn als mijn opdrachtgevers trouwe klanten zijn. Dat geldt ook voor de ICT-diensten die we inhuren, of de kantoorartikelen die we inkopen. Ik vind het trouwens heel knap hoe Afier zich tussen de concurrenten altijd weer weet te onderscheiden met creatieve marketingideeën, waarmee ze voor exposure zorgen” vertelt Richard.

Prettige samenwerking

“Het goedkeuren van de jaarrekening duurt vaak maar een kwartiertje. Daarna is er wat tijd voor algemene bedrijfskundige adviezen of een fiscaal advies. Onze administratie zorgt meestal dat het tip-top in orde is. Ik hoef me echt niet af te vragen: hoe hebben we het gedaan het afgelopen jaar, ik ben zelf bedrijfseconoom. Voor de grap zeg ik altijd: we hebben er wel 1 klein foutje in verstopt, om te kijken of jullie wel opletten, hebben jullie dat niet gevonden? Na dat kwartiertje gaat het al snel over lokale politiek. Op een luchtige, vriendelijke manier. Het gaat bijna nooit over cijfers, altijd over mensen!”

“Het gaat bijna nooit over cijfers, altijd over mensen!”

“Erik-Jan en ik zitten allebei in de gemeenteraad, ik voor de VVD in de gemeente Aa en Hunze. We zijn het roerend eens over hoe een gemeente bestuurd moet worden: niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt bijvoorbeeld. Ik heb onder andere het Sociaal Domein in mijn portefeuille. Ik wil meteen het misverstand wegnemen dat de VVD een partij voor de rijken is. De meeste raadsleden in Drenthe zijn zeer geëngageerd bezig met de belangen in hun dorp, vaak betrokken ondernemers die goed omkijken naar hun werknemers!”

Vertrouwen

“Je voelt de vrijheid dat alles bespreekbaar is. Ik hecht veel waarde aan de adviezen van Afier. Dat is het mooie: als er iets is, dan kan ik gelijk bellen en word ik adequaat geholpen. Deskundig, toegankelijk, de contacten verlopen heel makkelijk. Ook wel eens streng, als het nodig is. Laten we zeggen: streng, maar rechtvaardig. Een voorbeeld: ik doe als amateur aan autoracen. Ik vroeg Afier of ik de kosten kon opgeven als zakelijke kosten. Het antwoord was: doe dat nou liever niet. Het risico is te groot. Als je dat dan willens en wetens toch zou doen, moet je ook zelf maar op de blaren zitten als het fout gaat, vind ik. Vanzelfsprekend heb ik het advies netjes opgevolgd.”

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze samenwerking of bent u benieuwd wat we voor u en uw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact op via info@afier.com of via telefoonnummer 0592 – 53 09 53. We helpen u graag!