Marcel de Voer is sinds 23 december 2016 (de 23e december was de geboortedatum van zijn vader) algemeen directeur van De Laatste Eer Assen. De Laatste Eer Assen is een regionale uitvaartverzekeraar en verzorgt alles rondom de uitvaart en biedt kleinschalige en persoonlijke service. De vereniging heeft ongeveer 10.000 leden. Door dit grote aantal leden is de continuïteit en kwaliteit voor de toekomst gewaarborgd. De Laatste Eer is een echte vereniging, van leden voor leden. In dit interview vertelt Marcel over de samenwerking met interim controller Dennis Wagenmakers van Afier Accountants en Adviseurs.

Projectplan met duidelijke doelstellingen

Het vertrek van een administratief medewerker die de volledige administratie deed, waaronder de ledenadministratie en de boekhouding, was voor Marcel drie jaar geleden aanleiding om een interim controller in te huren. Het bleek namelijk lastig te zijn om de ontstane vacature in te vullen. Tijdens een gesprek met Erik-Jan Kreuze gaf deze aan dat Afier tijdelijke administratieve ondersteuning zou kunnen bieden in de vorm van een interim controller. En zo kwam Dennis Wagenmakers als interim controller bij De Laatste Eer Assen.

Er werd een projectplan opgesteld aan de hand van Marcel’s wensen. “Ik stuurde op liquiditeit, maar het cijfermatig inzicht vond ik te beperkt, het moest voor mij strakker. Alles rondom het financiële proces gebeurde bij ons nog handmatig. Dennis gaf direct al aan dat het hele proces via automatisering veel sneller en efficiënter zou gaan. Inmiddels hebben we een koppeling met Visma.NET en kunnen we maandelijks afsluiten, zoals ik dat graag wilde. Bij het aangaan van de overeenkomst werd al aangegeven dat we die kant op wilden. Onze vorige accountant controleerde goed maar ze staken te weinig tijd en energie in verbeteringen. Ik had twee grote doelstellingen: het inzicht vergroten én zorgen voor een zover als mogelijke vorm van automatisering, zodat je steeds minder handen nodig hebt. Een vereniging zoals deze is krimpende dus kostenbeheersing is essentieel. En door meer te automatiseren worden de kosten van de controle ook lager.”

De werkzaamheden die Dennis voor De Laatste Eer verricht zijn in de afgelopen 3 jaren behoorlijk veranderd. In eerste instantie was het een project voor een jaar. Er werd destijds met name gestuurd op liquiditeitsprognoses en Dennis was er in het begin op gericht de financiële huishouding strak op de rit te krijgen. “Toen het eerste jaar om was hebben we het project en de resultaten geëvalueerd” vertelt Dennis. “Het tweede jaar stond vooral in het teken van kostenbesparing. In het tweede jaar is daarom ook gekozen om volledig over te stappen van het lokaal werken naar de Cloud. Hiervoor is afscheid genomen van het relatief dure pakket Accountview en hebben wij Visma.net geïmplementeerd. Nu zitten wij in het derde jaar; het financiële proces loopt inmiddels gestroomlijnd en er is een nieuwe administratieve medewerker aangenomen. Daardoor is mijn ondersteuning op het administratieve vlak minder nodig.”

Marcel vult aan: “Dennis heeft ook bijgesprongen toen een financieel medewerker plotseling ziek werd en een tijd uit de running was. We zijn begonnen met twee dagen ondersteuning per week en momenteel werkt Dennis nog één dag per week bij ons.”

Over de samenwerking

“Dennis loopt nergens voor weg. Ik zal een voorbeeld noemen. Toen er nieuwe kisten binnenkwamen hielp Dennis mee om deze naar het magazijn te sjouwen. Dennis is heel flexibel en neemt hier zelfs de telefoon op als het nodig is. Hij zegt nooit ‘Dat staat niet op mijn lijstje’. Hij denkt goed mee, is vakinhoudelijk zeer sterk, is kritisch, heeft humor, helicopterview en komt vaak met suggesties voor verbeteringen” vertelt Marcel. “We zijn buitengewoon tevreden met Dennis en dat komt ook door alle dingen die hij om de opdracht heen doet.”

Dennis: “Ik vraag altijd door. Toen er vorig jaar een nieuwe BV zou worden opgericht vroeg ik of dat fiscaal gezien wel zo handig was. Deze branche kent een aantal bijzondere fiscale regels waar ik inhoudelijk niet de volledige expertise in heb, maar ik heb daarvoor een collega van Afier geraadpleegd. Ik bouw mijn werkzaamheden bij De Laatste Eer nu trouwens af naar ongeveer een halve dag per week.”

“We hebben ondertussen iemand gevonden die de ledenadministratie en de boekhouding doet. Iemand die zowel voor de uitvaartvereniging als voor de uitvaartverzorging kan worden ingezet. Dennis draagt zijn kennis aan onze mensen over. We willen zeker niet van hem af, maar bedrijfseconomisch gezien willen we op een gegeven moment afscheid van elkaar nemen” licht Marcel toe.

Dennis; “Ik richt mij nu op het controleren van de administraties, kijk of de gegevensverwerking van de op maat gemaakte branche pakketten naar het financiële systeem goed gaat, lever rapportages op, heb oog voor vermogensbeheer in het financiële systeem, de aansluiting met de salarisadministratie. Ik ben nu echt bezig met controlling taken en hele andere vraagstukken dan in het begin” vertelt Dennis. “Afier is mijn werkgever maar ik voel me hier net zo welkom en thuis als bij Afier.  De mensen bij De Laatste Eer zien mij ook als een soort collega, ik maak echt deel uit van het team.”

“Afier is gewoon anders”

Marcel werkt naast Dennis ook samen met Steffen en zijn collega’s van Afier voor de jaarrekeningcontrole, op fiscaal gebied met Rolf en heeft regelmatig contact met Erik-Jan. “Afier is een prettige partij om erbij te hebben. Ondanks het feit dat Afier behoorlijk is gegroeid blijft het informele karakter behouden. Afier is gewoon anders, prettig, en dat past goed.” Marcel zou andere organisaties zeker aanbevelen om een interim controller van Afier in te schakelen. “Het heeft ons enorm geholpen”.

Wat Marcel ook aanspreekt is dat Afier met een vast team werkt, er zijn weinig wisselingen in de wacht. “Als hier een keer een nieuwe collega van Afier komt kan ik het niet laten om met een grap te testen wat voor persoon het is. Ik zeg dan bijvoorbeeld bloedserieus dat hij zijn auto op de directieplek heeft neergezet en dat ik dat liever niet heb. Dit is een serieuze business, je moet wel een beetje humor hebben om het leuk te houden” aldus Marcel.

“Ik zou andere organisaties zeker aanbevelen om een interim controller van Afier in te schakelen. Het heeft ons enorm geholpen.”

Dennis: “De functie van interim controller is heel divers, juist die afwisseling vind ik erg leuk. Bij De Laatste Eer is het geen standaard interim klus en daardoor ook een uitdagende klus. Je hebt te maken met onderlinge uitkeringen, btw problematiek, vermogensbeheer.” Marcel vult aan: ” Het brengt de medewerkers die op de klus zitten ook wat. Op de achtergrond zit er een leertraject in. Het is echt anders dan anders. In de uitvaartbranche gebeuren ook veel mooie dingen.”

Groeien als mens

“Het is een omgeving waar je ook kunt groeien als mens. Omdat je dagelijks wordt geconfronteerd met het einde kijk je anders naar de wereld. Het gaat er niet om hoe je carrière was naar hoe was je als mens? Hoe wil je herinnerd worden? Normaal denk je daar niet zo snel over na. Ik heb hiervoor zo’n 23 jaar gewerkt in het bankwezen. Een hele andere en meer afstandelijke omgeving, waar ik op een gegeven moment het echte contact met klanten miste. Ik ging daarom op zoek naar een baan waarin maatschappelijke betrokkenheid een grote rol speelt. Ik heb hier geleerd om echt te genieten van de kleine dingen en van elke dag” besluit Marcel.

Meer informatie?

Bent u benieuwd wat de interim controllers van Afier voor u kunnen betekenen? Kijk dan op deze pagina voor informatie over onze dienstverlening. Of neem contact met ons op via info@afier.com of bel ons via 0592 – 530 953. We helpen u graag!