3 vragen aan Linda, assistent-accountant

Mijn naam is Linda Duijnisveld. Ik ben 23 jaar en ik woon in Klazienaveen-Noord. De bachelor Accountancy heb ik begin dit jaar afgerond en ik ga het nieuwe schooljaar starten met de master.

Sinds september 2020 ben ik in dienst bij Afier op de controleafdeling als assistent-accountant. De aanleiding om bij Afier in dienst te komen, was een marketingfilmpje dat ik voorbij zag komen op LinkedIn. Dit sprak mij aan en zodoende heb ik een brief geschreven en ben ik uiteindelijk aangenomen.

Wat spreekt jou aan bij Afier, de ‘Mensen voor cijfers’?

Wat mij aanspreekt bij Afier is de manier hoe ze ‘Mensen voor cijfers’ waarmaken. Niet alleen richting de klanten, maar ook richting het personeel. Zo staat de wens van de klant altijd centraal en wordt de persoonlijke ontwikkelingen bij het personeel aangemoedigd. Elk bedrijf en elke collega is uniek en bij Afier is voor elke partij veel mogelijk.

Wat geeft jou op het werk echt energie, dat je super tevreden naar huis gaat?

Er zijn meerdere dingen waar ik echt energie van krijg op het werk. Ik ben een positief ingesteld persoon, dus heel veel werkdagen kan ik tevreden afsluiten. Dingen waar ik energie van krijg, zijn bijvoorbeeld:

  • het klant contact;
  • werken in een fijn team waarin de communicatie goed verloopt;
  • een tevreden klant;
  • nieuwe dingen leren;
  • als ik mooi volgens planning loop met de werkzaamheden;
  • het leuke collegiale contact ondanks het vele thuiswerken;
  • het op locatie kunnen werken en nog wel meer.

Zo is er elke dag wel iets waar ik energie van krijg. Zo blijft het werken ook leuk.

Wat zou je studenten adviseren die nu beginnen in jouw vakgebied?

Mijn advies aan de studenten is het kiezen voor de duale studie. Dit houdt in dat je gaat werken en leren. Hierdoor kan de theorie direct toegepast worden en doe je veel meer kennis op dan dat in de studieboeken omschreven staat. Zelf heb ik dit ook gedaan en dat is mij heel erg goed bevallen.

Als een duale vorm niet aangeboden wordt en er is geen sprake van vijf dagen college, dan is eventueel het zoeken van een bijbaan in het vakgebied ook nog een optie. Mijn ervaring is dat het leerproces zo veel sneller gaat en het studeren ook leuker wordt.


Lees meer van onze collega’s