Opleiding tot MKB-accountant en fulltime werken: Dennis vertelt hoe dat gaat

“Een uitdagende baan met veel kansen en vrijheid om leuke dingen te doen waarbij de balans tussen werk, opleiding en privé belangrijk is”. Dat is hoe Dennis, assistent-accountant bij Afier, zijn baan beschrijft. Dennis werkt sinds 2018 bij Afier en volgt naast zijn werk de praktijkopleiding tot MKB-accountant.

Opleiding tot MKB-accountant

Ik ben gestart in de accountancy met een hbo-opleiding Bedrijfseconomie. Om het doel van AA-accountant te bereiken, volgde ik een schakeltraject hbo accountancy (duur is tegenwoordig 1,5 jaar). Hierna ben ik direct gestart met de post-hbo MKB-accountant (duur 2 jaar).

Op dit moment werk ik fulltime en volg ik de praktijkopleiding tot MKB-accountant. Er bestaat een mogelijkheid om de theorie- en de praktijkopleiding tegelijkertijd te volgen. De combinatie tussen werk en studie is per werknemer anders, dit doe je in overleg met je leidinggevende. Zo werkt de ene werknemer fulltime en de ander parttime. Wanneer je extra tijd nodig hebt voor je studie kan je in overleg extra tijd vrijmaken om te studeren.

Daaruit blijkt dat werk en privé belangrijk zijn bij Afier

Periodiek zit ik samen met mijn begeleider om de voortgang van de studie te bespreken. Hierbij wordt ook altijd aandacht besteed aan de werklast, studielast en de privésituatie.

Dat werk en privé belangrijk zijn bij Afier, blijkt ook wel uit het feit dat je best vakantie mag nemen in het ‘busy season’ (eerste half jaar). Uiteraard is het wel van belang dat iedereen verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen werkzaamheden.

Veel afwisseling

Naast het werk voor de klant, werk ik ook met collega’s aan een intern project op het gebied van digitalisering en stel ik jaarrekeningen samen van complexe B.V. structuren. Ik werk met regelmaat op locatie bij de klant. Dit is altijd mogelijk als je ervan overtuigd bent dat het beter is voor het werk en de klant.

Op locatie bij de klant

Het grote voordeel hiervan is dat je veel dichter bij de klant staat en zo vaak diverse zaken meekrijgt. Deze diverse zaken kan je bespreken met de klant en ze kunnen daardoor leiden tot adviesvraagstukken. De kans dat de klant je speciaal belt of mailt inzake een specifiek onderwerp waar men de fiscale of administratieve gevolgen niet van inziet, is aanzienlijk kleiner. De branches waarvoor ik werk, zijn: detachering, arbeidsbemiddeling, vastgoed, verhuur, uitvaart, verzekeringen, apothekers en nog diverse andere soorten branches.

Moeilijk werk?

Ik heb wel eens de vraag gehad, ‘Ervaar jij jou werk ook wel eens als moeilijk’? Uiteindelijk is het antwoord ‘nee’. Uiteraard krijg ik wel eens lastige vraagstukken waar ik het antwoord niet op weet, maar wanneer ik zelf niet uit een specifiek vraagstuk kom, is er altijd wel een collega die me kan helpen. Afier kent flink wat AA’s, RA’s en specialisten, dat werkt erg fijn!

Opleiding wordt gestimuleerd

Binnen Afier heerst een informele sfeer. Collega’s zijn altijd bereid om je te ondersteunen bij diverse vraagstukken en de deur van de vennoten staat altijd voor je open. Opleiding wordt gestimuleerd door Afier en daarbij zorgt men altijd voor een goede begeleiding en een vaste mentor. Wil je een specifieke cursus of opleiding volgen waar beide partijen baat bij hebben? Dan is er veel mogelijk.

Contact

Dennis Wagenmakers
Wil je meer weten over het werken bij Afier? Of heb je een andere vraag aan me? Neem gerust contact met me op:
Dennis Wagenmakers
d.wagenmakers@afier.com
06-21970605
Bekijk hier onze vacatures. Staat er geen geschikte tussen? Dan maken we alsnog graag kennis met je. Laat van je horen: werkenbijafier@afier.nl
0592 – 530 953