Zo toont u aan dat uw IT-beheersing op orde is

Stel, u wilt die grote nieuwe klant binnenhalen. Alleen stelt deze prospect eisen aan uw organisatie op het gebied van de aantoonbaarheid van de IT-beheersing. Waar kiest u voor: even snel en efficiënt een papiertje halen? Of vertrouwen aantonen waar u zelf ook op kunt bouwen?

Even snel en efficiënt een papiertje halen?

In de documentatie van uw prospect staan diverse termen waar u aan moet voldoen, soms meerdere tegelijk.

  • Een ISO27001 certificaat;
  • een ISAE3402 verklaring;
  • een SOC II rapport of gelijkwaardig.

Toevallig hebt u een IT-stagiair die voor u uitzocht dat er vooral veel documenten zoals procedures opgesteld moeten worden om aan de gestelde eisen te voldoen. In korte tijd heeft de stagiair een documentenset uitgewerkt. Wanneer de IT-auditor langs komt, zegt deze alleen dat het bij u in de praktijk niet zo werkt als dat er op papier staat …

Vertrouwen aantonen waar u zelf ook op kunt bouwen?

Eigenlijk voelde u het al wel aan. Uw organisatie groeit. Bestaande klanten stellen steeds hogere eisen. Prospects die u binnen wilt halen, zorgen voor verdere groei. U kunt er niet meer blindelings vanuit gaan dat uw team altijd op een en dezelfde manier werkt.

U zoekt naar manieren om vertrouwen in uw IT-beheersing te kunnen aantonen zonder dat uw organisatie volledig onherkenbaar wordt. Afier IT-auditors helpt u hierbij.

  1. 1. Heeft u de ambitie om daadwerkelijk aan te tonen hoe u uw IT beheerst?
  2. 2. Wilt u inzicht in welke IT-certificering of IT-verklaring niet alleen klanten en toezichthouders tevredenstelt maar vooral ook voor u werkt?

Dan gaat Afier IT-auditors graag met u in gesprek. Hierbij vertrekken we vooral vanuit wat u al hebt ingericht en welke producten de vragen van uw klanten of toezichthouders het beste kunnen invullen.

Zo kunnen we u een rapport opleveren dat zowel het slotstuk is van een traject om succesvol de prospect binnen te halen als tegelijkertijd het startpunt van een continue IT-verbetercyclus binnen uw organisatie.

Meer weten?

Wilt u in gesprek over bovenstaande? Neem dan contact met ons op:

drs. Wilfred hanekamp RE
tel. 06-25330220
Mail >

Bel of mail:


Tel. 0592 – 530 953
info@afier.com

Bel mij terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.