6 vragen aan Rowan Buss, AA accountant in spe

Mijn naam is Rowan Buss en ik woon samen met mijn vriendin in de stad Groningen. Mijn vrije tijd besteed ik graag met vrienden (terrasje, festival, concert etc.) en ik mag graag hardlopen. Daarnaast volg ik de praktijkopleiding voor de AA-titel. Sinds afgelopen zomer ben ik in dienst bij Afier.

1. Wat doe je precies in je functie en wat maakt jouw baan zo leuk?

Binnen Afier ben ik werkzaam als assistent accountant met name binnen het MKB. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het samenstellen van jaarrekeningen, opstellen van managementrapportages en het digitaliseren/robotiseren van administraties.

“Extern gezien zijn wij altijd bijzonder betrokken bij onze cliënten”.

Verder ben ik het aanspreekpunt voor ondernemers en adviseer ik hen op bedrijfseconomisch vlak en op administratief vlak; ook ten aanzien van inrichting/gebruik van software om (financiële) processen te optimaliseren.

2. Wat spreekt jou aan bij Afier, de ‘Mensen voor cijfers’?

Dit principe werkt bij Afier zowel extern als intern. Extern gezien zijn wij altijd bijzonder betrokken bij onze cliënten. De cliënt en zijn of haar wens staat altijd centraal. Ten aanzien van het interne aspect geeft Afier veel vrijheid en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Eigen initiatief wordt beloond en aangemoedigd binnen Afier.

3. Wat geeft jou op het werk echt energie?

Het geeft mij energie als de cliënt naar wens ontzorgd wordt, waardoor hij/zij het gevoel heeft dat de financiële zaken in control zijn. Door verwachtingen te overtreffen, kunnen we ervoor dat zorgen dat cliënten ambassadeurs van Afier worden.

4.. Wat staat er nog op je ‘professionele bucketlist’ voor het komende jaar?

Op mijn professionele bucketlist staat het verrichten van werkzaamheden buiten mijn ‘reguliere’ werkzaamheden. Dit betreffen bijvoorbeeld assurance-werkzaamheden, zoals controle- en beoordelingswerkzaamheden.

5. Wat adviseer je studenten die nu beginnen in de accountancy?

Krijg voordat je gaat solliciteren een goed beeld van de verschillen in het werkveld rondom accountancy. Ga bijvoorbeeld stagelopen op de samenstel- én controleafdeling. Hierdoor krijg je een goed beeld van zowel de controlerende als samenstellende accountant.

6. Is er een boek dat je de lezers aan wilt raden?

Ben niet echt een fanatieke lezer, maar vind dit wel een aanrader: “De edele kunst van Not Giving a F*ck”.


Leer onze collega’s nog beter kennen