5 vragen aan Sanne, junior belastingadviseur

Ik ben Sanne Vogelzang en ben bij Afier begonnen als junior belastingadviseur. In mijn beginperiode heb ik eerst een aantal dagen per week gewerkt en was ik daarnaast bezig met afstuderen. Inmiddels heb ik de studie fiscaal recht afgerond en ben ik fulltime aan het werk als belastingadviseur.

Tijdens mijn studieperiode ben ik in Groningen gaan wonen en daar woon ik nog steeds. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten of met vrienden af te spreken.

Wat doe je precies in je functie en wat maakt jouw baan zo leuk?

Mijn functie is heel divers. Dat betekent dat ik per dag met verschillende projecten bezig ben. Dat vind ik ook direct het leuke aan mijn baan. Het ene moment zoek je iets uit voor een klant die zijn bedrijf over wil dragen aan zijn kinderen en op het andere moment stel ik een aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting op.

Wat spreekt jou aan bij Afier, de ‘Mensen voor cijfers’?

Toen ik hier kwam werken voelde ik me direct welkom. Collega’s nemen de tijd om een praatje met je te maken of om even te vragen hoe je weekend was. Het gaat dus niet alleen maar om de werkzaamheden die je uitvoert. Daarnaast wordt ook de tijd genomen om bepaalde zaken uit te leggen die nog niet duidelijk zijn. Dat is ook erg fijn als je net begint met werken.

En het is ook erg gezellig bij Afier. We doen leuke dingen met de collega’s. Binnenkort gaan we met een aantal collega’s de 4 Mijl van Groningen lopen. Tot die tijd wordt er op donderdagavond na het werk met een aantal mensen getraind. Ik vind het leuk om zo sportief bezig te zijn en tegelijkertijd je collega’s beter te leren kennen.

Wat staat er nog op je ‘professionele bucketlist’ voor het komende jaar?

Ik heb niet perse een concreet plan voor het komende jaar. Aangezien ik net ben afgestudeerd, wil ik me eerst focussen om nieuwe dingen te leren binnen Afier.

Wat zou je studenten adviseren die nu beginnen in jouw vakgebied?

Ik zou mensen adviseren om ergens stage te gaan lopen of een ander soort werkervaring op te doen. Je krijgt dan een beter beeld wat je wel en niet wilt als je gaat werken na je studie. Verder natuurlijk ook gewoon goed gebruikmaken van de vrijheid die je hebt in je studieperiode. Een vereniging of iets anders naast je studie is ook erg leuk en leerzaam!

Nog een leuke aanrader voor onze lezers?

Ik zou het boek ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman aanraden. Een mooi boek met een positieve boodschap.


Lees meer van onze collega’s