5 vragen aan Floris, IT-auditor

Ik ben Floris Meijer, inmiddels alweer 27 jaar oud. Ik woon in Assen samen met mijn vriendin en in mijn vrije tijd ben ik veel bezig met gamen en reizen. Bij Afier werk ik als IT-auditor. IT-auditor is een functie waar je weinig over hoort maar die wel een cruciale rol speelt bij informatiebeveiliging.

Wat doe je precies in de functie van IT-auditor?

In een IT-audit opdracht stel ik vast of klanten hun processen aantoonbaar op orde hebben. Zo controleer ik of ICT wijzigingen eerst getest worden voordat deze uitgerold worden naar de productieomgeving. Ook controleer ik of incidenten en datalekken op de juiste manier zijn afgehandeld.

Tijdens dit soort controles zie ik vaak verbeterpunten bij klanten. De ervaring die ik opgedaan heb bij controles bij andere klanten, kan ik gebruiken om verbeterpunten te signaleren. Hiermee help ik klanten om hun processen en daarmee ook hun beveiliging te verbeteren. Dit vind ik ook direct het mooiste van mijn werk.

Voor welk soort bedrijven werk je?

Als IT-auditor kom je in veel verschillende keukens en mag je overal wat van vinden. En tegenwoordig heeft iedereen iets met IT. Zo heb ik ziekenhuizen, gemeentes, software ontwikkelaars, hostingbedrijven, revalidatiecentra en nog veel meer andere organisaties mogen helpen.

Van je studie naar Afier, hoe ging dat?

Ik ben ongeveer 3,5 jaar actief als IT-auditor. Na het afstuderen van HBO-ICT aan de Hanzehogeschool ben ik direct aan het werk gegaan als IT-auditor. Dit was niet per se een vooraf bedachte keuze; ik ben een beetje in deze functie gerold.

“Als IT-auditor kom je in veel verschillende keukens en mag je overal wat van vinden”

Sinds mei 2021 ben ik IT-auditor bij Afier. Het IT-audit team bij Afier is relatief nieuw. Dit geeft mij veel mogelijkheden om zelf te bepalen hoe ik mijn werk uitvoer en collega’s hierin mee te nemen. We leren van elkaar en helpen elkaar als iemand ergens niet uitkomt.

En dat is ook direct het leuke van Afier: de mensen die er werken, de Afieristen, zijn erg toegankelijk en denken altijd mee. En dat hoeft niet alleen over werk te gaan. De balans tussen werk, privé en vaak ook studie is belangrijk voor Afier.

Er is nogal wat werkdruk in de branche, hoe zit dat met IT-audit?

Het IT-audit werk kan soms best stressvol zijn met deadlines voor rapportages en het parallel lopen van verschillende opdrachten (mijn record staat op 15 opdrachten tegelijk). Juist in dit soort stressvolle periodes is het ontzettend belangrijk om oog voor elkaar te houden en te realiseren dat we allemaal ook tijd nodig hebben voor andere zaken.

Afier heeft hier met 35 vakantiedagen per jaar al een mooie basis voor gelegd en heeft ook in de dagelijkse werkzaamheden oog voor jou als persoon.

Nog plannen voor de toekomst?

Afgelopen september ben ik begonnen met de studie IT-audit compliance & advisory aan de Vrije Universiteit. De keuze om deze studie te gaan volgen, heb ik relatief laat gemaakt omdat ik erg twijfelde. Ik moet namelijk wel weer 3 jaar terug naar de schoolbanken. Toen ik voor mezelf besloten had om toch de opleiding te gaan doen, was ik positief verrast over hoe snel Afier hier akkoord op gaf.

Door het snelle handelen heb ik mezelf nog tijdig kunnen inschrijven. Afier hecht veel waarde aan doorontwikkeling en opleiding is daar een belangrijk onderdeel van.

Interesse in een baan als IT-auditor bij Afier? We hebben een mooie vacature. Bekijk de vacature hier >


Lees meer van onze collega’s